Report

Poslední utkání sezóny jsme zvládli vítězně. Skotnici jsme porazili 1:0. Do zápasu se Skotnicí jsme vstoupili aktivněji a již od prvních minut jsme si vytvářeli spoustu šancí. Ve druhé minutě si Zdeněk Matějka navedl míč ze středu na pomezí velkého vápna Skotnice. Jeho tvrdá rána ale jen těsně minula Liberdovu bránu. Dalších dvacet minut jsme soupeře, až na pár výjimek, nepustili na naši polovinu a diktovali jsme tempo hry. Všechny naše šance však skončily po našich nepřesnostech na hostující obraně nebo jsme zcela minuli bránu. Zhruba ve dvacáté páté minutě navedl Martin Krpec míč na kraj šestnáctky Skotnice a přihrávkou před bránu našel osamoceného Honzu Adamce. Ten však ve vyložené šanci zcela minul bránu Skotnice. O minutu později se k šanci dostal Zdeněk Matějka. Jeho střela ale opět nenašla cestu mezi tři tyče Liberdovy brány. Ve 30. minutě našel Martin Krpec přesným pasem před bránou Zdenka Matějku. Ten se snažil zakončit takzvaně „z první“, ale střela mu nesedla a mířila vedle brány Skotnice. O deset minut později dostal Martin Krpec míč do brejkové situace a krásnou kličkou se uvolnil přes posledního obránce Skotnice. Ale čelem tváří v tvář nevyzrál na vyběhlého Liberdu, jehož se snažil obstřelit. Gólman Skotnice byl proti a dokázal míč vytěsnit mimo svou bránu. Do konce prvního poločasu jsme už neviděli žádnou vážnější situaci ani na jedné ze stran. Do kabin se šlo za stavu 0:0.
O poločase se rozhodl trenér Josef Piskoř udělat změnu a stáhl kapitána Jendu Prudkého, kterého nahradil Pavlem Janásem. Nástup do druhé půle byl z naší strany opět lepší a hned z první velké šance se nám podařilo skórovat. Zdenek Matějka si navedl míč na pravou stranu a přihrávkou pod sebe našel osamoceného Martina Krpce. Ten se v roli zabijáka nemýlil a vstřelil úvodní branku utkání. O necelé tři minuty později jsme znovu zahrozili. Vojta Dudek dostal míč do náběhu na pravý okraj, krásnou přihrávkou našel před bránou osamoceného Mirka Bednáře, který však nedokázal svou šanci zužitkovat a minul bránu. V 53. minutě krásně vykombinovali Tomáš Skurka a Mirek Bednář, který si naběhl na levý okraj hřiště a centroval před bránu na zcela volného Zdenka Matějku. Ten však svou další příležitost neproměnil. Běžela šedesátá minuta a trenér Josef Piskoř se opět rozhodl zasáhnout do sestavy. Ze hřiště stáhl Tomáše Skurku a Martina Krpce. Jejich místo přišli nahradit David Kabát a Zdeněk Matějka. Oba nově příchozí hráči se dokázali ihned aktivně zapojit. Hned po dvou minutách pobytu na hřišti vyslal Zdeněk Hrnčárek krásný míč na levý okraj na Patrika Piskoře. Ten předvedl svá brazilská kouzla a v šestnáctce Skotnice dvěma krásnými kličkami překonal dva obránce hostů. Následně krásnou přihrávkou před prázdnou bránou našel osamoceného Davida Kabáta. Ten však netrefil míč dobře a svou šanci nevyužil. V 71. minutě hřiště opustil Patrik Piskoř a místo něj přešel Mirek Najdek. V 80. minutě jsme využili poslední možné střídání. Z hřiště odešel Vojta Dudek a místo něj přišel Nicolas Le. Ve zbytku utkání se nám už z žádné šance nepodařilo vstřelit branku a výsledek jsme si pohlídali.

Jakub Vašenda: „Do posledního utkání jsme nastoupili s jasným cílem zvítězit a užít si to. Od prvních minut jsme na hřišti jasně dominovali a soupeře jsme k ničemu nepustili. Trápili jsme se však opět ve finální fázi. Nedokázali jsme proměnit několik vyložených šancí. V druhém poločase se nám podařilo vstřelit rychle gól a hru jsme tak uklidnili. Kluci i ve velmi parném počasí odevzdali na hřišti vše a zaslouženě vyhráli. Chtěl bych jim poděkovat za skvělou sezónu, ve které se nám podařilo uhrát jeden z největších úspěchů za posledních x let. Na posledním zápase nás ale zamrzela jedna věc, a to, že se fanoušci nepřišli rozloučit s touto sezónou jak se patří. Závěrem bych chtěl tímto klukům poděkovat za předvedené výkony a poctivě odpracovanou sezónu.“

Podrobnosti

Datum Čas Sezóna Celkový čas
18/06/2022 17:00 Muži sezona 2021/2022 90'

Ground

FC Kozlovice
Kozlovice, okres Frýdek-Místek, Moravskoslezský kraj, Moravskoslezsko, 73947, Česká republika

Výsledky

Klub1 poločas2 poločasGóly
FC Kozlovice011
Skotnice000

FC Kozlovice

Martin Krpec Útočník
Zdeněk Matějka Záložník

Trenér: Josef Piskoř