Den: 9. 4. 2023

FC Kozlovice — TJ Sokol Krásné Pole

Nováčkovský souboj mezi Kozlovicemi a Krásným Polem nabídl zajímavý fotbal. Oba týmy nebyly daleko od toho, aby zápas překlopily na svou stranu a zvítězily. Zápas skončil nakonec nerozhodně a oba soupeři si rozdělily po bodu.

Krásné Pole zajíždělo na půdu Kozlovic s jasným cílem. Konečně prolomit střelecké prokletí a vybojovat první jarní tříbodové vítězství. Podle toho také vypadal vstup do utkání, kdy Ostravané zatlačili svého soupeře a vybojovali několik rohových kopů. Bohužel pro ně se žádný z nich neujal. Domácí tým se dostal do hry až o něco později a postupně začal hru vyrovnávat. V prvním poločase hrozil za domácí nejvíce Martin Krpec, který otestoval střelou pozornost brankáře Tichého. Ten si s jeho pokusem poradil. Hosté měli v prvním poločase dobrou příležitost po šanci Chobota, ale ani on se z gólu neradoval. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Kozlovice chytily úvod druhé půle, kdy soupeře dobře zatlačili a z menšího soustavného tlaku vybojovali úvodní trefu. Martin Krpec dostal míč do běhu ze středu hřiště a byl na hranici šestnáctky faulován. Sudí po konzultaci s pomezním ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný se postavil k míči a chladnokrevně skóroval – 1:0. Krásné Pole bylo úvodní brankou zaskočeno. Domácí mohli přidal pojistku Kabátem, ale ten nezamířil přesně. Pak převzal otěže opět hostující tým, který vrhl všechny síly do útoku. A na půli Kozlovic to bylo rázem znám. Balóny lítaly ze strany na stranu, do slibných šancí se dostali Ševčík a Křižák, leč neuspěli. Po hlavičce Mašlanky dokonce zvonilo břevno. Nicméně hosté se dočkali. Po přesném nákopu Chobota za obranu pláchl domácím bekům Ševčík, který prokázal kvalitu v zakončení a zaslouženě vyrovnal – 1:1. Závěr utkání byl infarktový. Nejprve mohl hostům vystřelit tři body Patrik Ožvolda, jenže svůj nájezd k vytoužené trefě nedotáhl. Běželo už nastavení, když domácí Matějka mohl rozhodnout zápas ve prospěch Kozlovic, ale hosty od pohromy zachránil brankář Tichý. Zápas tak skončil spravedlivou remízou.

Jakub Vašenda (hrající asistent trenéra)„Z naší strany to byl dobrý výkon. Rvali jsme se o každý centimetr hřiště, celý tým hrál zodpovědně v defenzivě. Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Jediné, co mě mrzí, je, že jsme utkání nerozhodli a nedali druhý gól. Vytvořili jsme si několik slibných šancí, ale chyběla nám kvalita ve finální fázi“

Zdroj: https://fotbalunas.cz/zapas/438930/